.

LED žárovky

Během životnosti jediné LED žárovky vyměníte až 10 klasických vláknových žárovek. Jejich provoz je až o 90% úspornější než u klasické žárovky. Příjemně a přirozeně svítí. Na výběr máte ze studené či teplé barvy a různých wattáží a závitů. Pokud máte jakékoliv dotazy, zavolejte nebo napište. Rádi Vám na vše odpovíme.

LED ŽÁROVKY PRO VŠECHNY TYPY SVÍTIDEL

Naše LED žárovky se objevují ve všech rùzných tvarech a velikostech od 1,5W až po vysoce výkonné žárovky CORN LED 120W. Vydrží až 10 krát déle než běžné žárovky, což výrazně snižuje nutnost jejich výměny. Podle způsobu uchycení si mùžete vybrat LED žárovky se závitem E14, E27, E40s paticí GU10, GU5.3, MR16 nebo dalšími jinými typy uchycení. Pomocí našich LED žárovek proměníte jakékoliv místo na útulný a pohodlný prostor.


PARAMETRY LED ŽÁROVEK

Svítivost udává, jaký světelný tok vyzařuje bodový zdroj světla do prostoru. Čím více lumenů, tím vyšší je svítivost. Světlo mùže mít rùzné barevné teploty, uvedené v jednotkách zvaných Kelvin (K). Žárovky s nízkou hodnotou Kelvinů produkují teplé, útulnější světlo, zatímco ty s vyšší hodnotou vytvářejí chladné, více energizující světlo. Od toho se také odvíjí vhodnost jejich použití. Studené světlo se hodí více do kuchyně, koupelny, kanceláře, obchodu, dílny, vzdělávací instituce a dalších podobných prostor, ve kterých trávíme čas hlavně přes den nebo kde vykonáváme nějakou činnost. Oproti tomu teplé svìtlo je zase vhodnější do ložnice, obývacího či dětského pokoje, kde trávíme čas především večer nebo kde spíme. Samozřejmě možná je i kombinace více světelných zdrojù s rozdílnými teplotami barev. Potom se stačí rozhodnout, jaká teplota je vhodnější pro aktuální situaci. Výběr ve finále závisí ale především na preferencích.

TYPY LED ŽÁROVKY

V našem sortimentu mùžete najít velký výběr různých variant. Stručně se podívejme na jednotlivé typy.

LED Žárovky E14 mají závit o průměru 14mm. Jde o nejmenší typ závitu, lidově se mu také říká "minonka" nebo také "malý Edisonův závit". Žárovky s tímto závitem mívají často menší příkon a také velikost. Setkat se s nimi můžete nejčastěji v kuchynských digestořích, troubách, nočních lampičkách a stylových nebo orientačních světlech.

LED Žárovky E27 mají závit o průměru 27mm. Jedná se o nejběžnější a nejčastěji používaný závit, kterému se také někdy říká "Edisonùv závit". Setkat se s ním můžete téměř všude - v lustrech, stropních svítidlech i nástěnných světlech. Většina žárovek v domácnosti bude s velkou pravděpodobností osazena právě tímto závitem E27. Vyskytuje se u všech typù žárovky - klasických, halogenových, úsporných i nejmodernějších diodových.

LED Žárovky s paticí GU10 nahrazují především halogenové zdroje světla. Poznáte je podle dvou kolíčků o průměru 5 mm. Tyto žárovky nemají závit a proto bývají často krátké. Nemusí se šroubovat, po zastrčení se pouze protočí. Nejčastěji se používají v bodových a podhledových světlechVýhodou LED žárovky oproti halogenovým zdrojům je hlavně mnohem menší výdej tepla. Díky tomu můžete žárovky GU10 použít i tam, kde by to dříve s halogeny nebylo možné - například u nábytku nebo nízkých podhledů.

LED Žárovky s paticí GU5.3 mají svůj název odvozený od vzdálenosti kolíčků, která je 5,3 mm. Používají se hlavně v halogenových, bodových a podhledových světlech. Po GU10 se jedná o druhou nejpoužívanější patici pro tento typ osvětlení.

Stmívatelné LED žárovky se hodí například do "obýváku" nebo do ložnice. Stmívání LED žárovky Vám nejen zpříjemní atmosféru, ale také Vám pomůže ušetřit další energii – a tím pádem i Vaše peníze. Pro stmívání je potřeba pořízení stmívače, který může být v podobě ovládací jednotky bez nebo s dálkovým ovladačem.

HLAVNÍ VÝHODY LED ŽÁROVEK

- Jsou jedničkami v úspoře energie - spotřeba může být nižší až o 90%

- Neobsahují nebezpečnou rtut a nezahřívají se

- Dají se pořídit ve spoustě provedení

- Mají menší velikost než úsporné žárovky

- Při pádu se „nerozpadnou“ na malé kousíčky

- Podávají okamžitě 100% světelného výkonu

- Neztrácí svou životnost ani při častém rozsvícení a zhasínánískrýt

Prodej LED osvětlení - specializovaný e-shop zaměřený na prodej LED osvětlení. Velký výběr kategorií a výrobků. Ověřeno zákazníky.